Minat Baru Yang Berbaloi....

Assalam...
Setelah sekian lama menyepi, hari ni jari jemari sy seperti sgt rindu nak menaip di laman blog ni...
Hamboi ayat macam penulis gred c je..hahaha...

Well, well, well...sangat lama tak jenguk blog ni...it's been almost two years since last post about my little Zara yang sekarang dah like anak dara sangat dia tu....hihihihi...

Nothing much to share, just tentang minat saya yang tiba-tiba muncul since saya bergelar seorang Photographer satu masa dulu, then saya terpaksa pencen sebab si kecik Zara tu dah menjenguk dunia, maka dari situ saya mencari inisiatif lain bagi mengisi masa terluang yang tak berapa nak luang pun sebenarnya..huhu...

Actually as a wedding photographer, dah jadi kebiasaan kami akan kenal dengan makeup artist or mak andam yang kebetulan bertugas di majlis yang sama dengan kami, so dari situ saya mula minat tengok MUA2 ni menatarias pengantin2 menjadi queen of the day....hehehe

Start lepas 3 bulan cuti bersalin, saya mula rajin search video2 tutorial di Youtube dan join kelas2 mengandam yang butik2 anjurkan...dan tak disangka rupanya saya ada bakat terpendam dalam mengandam ni...hahaha...mula dengan suka-suka akhirnya saya beranikan diri untuk ambil job kecil-kecil seperti makeup untuk majlis bertunang or photoshoot, dan seterusnya bila dah ada keyakinan yang lebih sy ambil job makeup pengantin. My first bride yang berani gunakan khidmat saya, is my best friend jugak since secondary...hehe...

Start dari situ saya mula belajar dari pengalaman. Saya mula join pertandingan2 andaman and saya mula kaji di mana kelemahan dan saya improve dari semasa ke semasa. Thanks to my luv yang rajin layan saya nk beli itu ini, yang rajin layan saya nk makeup model2 for photoshoot, yang rajin layan I nak join contest jauh2...u are my hero ok...;)

Misi saya dalam bidang ni untuk customer, biar nampak cantik di dalam dan di luar gambar. Sesetengah cstmer cakap, "Kak, saya tak nak nampak cantik dalam gambar je, tapi bila org tgk live, dh mcam hantu"...huhu...cam hantu ke dik oi...takot i...hmmmm...

So sampai sini je jari ni rajin nak menaip....hehe....enjoy gambar2 hasil minat saya yang berbaloi... ^_^

1st of all, gambar anak dara dulu...hehehe

2nd anak dara n mak dara... :P

Makeup for outdoor photoshoot

Makeup for studio photoshoot
 Makeup for product photoshoot...hepi sgt dpt peluang makeup Mansor's twin ni..^_^

Makeup Contest Pencarian Model Muslimah

Makeup Contest Festival Kerja Kahwin

Makeup Pencarian Ikon Piala Pusingan Dato Sri Erynna Musim ke-2

Category: 0 comments