Minat Baru Yang Berbaloi....

Assalam...
Setelah sekian lama menyepi, hari ni jari jemari sy seperti sgt rindu nak menaip di laman blog ni...
Hamboi ayat macam penulis gred c je..hahaha...

Well, well, well...sangat lama tak jenguk blog ni...it's been almost two years since last post about my little Zara yang sekarang dah like anak dara sangat dia tu....hihihihi...

Nothing much to share, just tentang minat saya yang tiba-tiba muncul since saya bergelar seorang Photographer satu masa dulu, then saya terpaksa pencen sebab si kecik Zara tu dah menjenguk dunia, maka dari situ saya mencari inisiatif lain bagi mengisi masa terluang yang tak berapa nak luang pun sebenarnya..huhu...

Actually as a wedding photographer, dah jadi kebiasaan kami akan kenal dengan makeup artist or mak andam yang kebetulan bertugas di majlis yang sama dengan kami, so dari situ saya mula minat tengok MUA2 ni menatarias pengantin2 menjadi queen of the day....hehehe

Start lepas 3 bulan cuti bersalin, saya mula rajin search video2 tutorial di Youtube dan join kelas2 mengandam yang butik2 anjurkan...dan tak disangka rupanya saya ada bakat terpendam dalam mengandam ni...hahaha...mula dengan suka-suka akhirnya saya beranikan diri untuk ambil job kecil-kecil seperti makeup untuk majlis bertunang or photoshoot, dan seterusnya bila dah ada keyakinan yang lebih sy ambil job makeup pengantin. My first bride yang berani gunakan khidmat saya, is my best friend jugak since secondary...hehe...

Start dari situ saya mula belajar dari pengalaman. Saya mula join pertandingan2 andaman and saya mula kaji di mana kelemahan dan saya improve dari semasa ke semasa. Thanks to my luv yang rajin layan saya nk beli itu ini, yang rajin layan saya nk makeup model2 for photoshoot, yang rajin layan I nak join contest jauh2...u are my hero ok...;)

Misi saya dalam bidang ni untuk customer, biar nampak cantik di dalam dan di luar gambar. Sesetengah cstmer cakap, "Kak, saya tak nak nampak cantik dalam gambar je, tapi bila org tgk live, dh mcam hantu"...huhu...cam hantu ke dik oi...takot i...hmmmm...

So sampai sini je jari ni rajin nak menaip....hehe....enjoy gambar2 hasil minat saya yang berbaloi... ^_^

1st of all, gambar anak dara dulu...hehehe

2nd anak dara n mak dara... :P

Makeup for outdoor photoshoot

Makeup for studio photoshoot
 Makeup for product photoshoot...hepi sgt dpt peluang makeup Mansor's twin ni..^_^

Makeup Contest Pencarian Model Muslimah

Makeup Contest Festival Kerja Kahwin

Makeup Pencarian Ikon Piala Pusingan Dato Sri Erynna Musim ke-2

Category: 0 comments

Meet My Sweet Little Zara

Salam...
Sudah berhabuk...lap0k...bersawang bagai blog nih...huhuhu...
Nak buat macam mana kan...since last post, saya tiba-tiba jadi amat lah bz nye pun kan...hahaha
0k...ok saya mengaku yang saya termasuk dalam mereka-mereka yang malas nak hupdate bl0g sendiri...hiiiissshhh memalukan! Setahun lebih jugak blog ni kesunyian...huhuhu...kesian...

Malas nak cerita panjang-panjang atau cerita mende yang lepas-lepas...(huhu...malas lagi...) straight to the main story...here i'm introducing my sweet littel girl...NUR ZARA SOFIA MUHAMMAD SUHAIRI...Lahir pada : 21 Mei 2012, jam 2.20 petang, seberat 2.8kg. Sekarang umur zara dah masuk 4 bulan...alhamdulillah atas kurniaan terindah ini...(^_^)

masa berumur 2 hari...


masa umur 1 bulan...
 2 bulan

2 bulan jugak...masa majlis berendoi

3 bulan...SELAMAT HARI RAYERR!!!!

Ampat bulan...sekarang berat caye sudah 6kg...peace!!!
Category: 1 comments

Sape kate saye "Katak Bawah Tempurung"????

Bile difikir-fikirkan balik...aku ni sejak lahir dok Perak je....
Lahir udah semestinye le kt perak, sekolah tadika, sekolah rendah, sekolah menengah...kt kampung tercinta ni laaa...
Lepas abis SPM dapt smbung belajar kt Politeknik...tak payah g jauh2...IPOH je...Politeknik Ungku Omar....hehehe...still dalam Perak...
Lepas je abis belajar, dapat keje kt Ipoh...sy0k keje sane...ye la sbb bebas...dok umah bujang...hehehe...tetibe dapat keje g0men...uishhh...sakan...igt dapat la keje jauh2 ckit...KL ke...hahaha....berangan je laa....akhirnye dapat kt kampung jugak...maksud kampung di sini, memg aku kampung bet0i lah...dr rumah aku g keje 5 minit je...naik m0to....tot...tot...tot...smpai udah...jap je...dok ngan mak mcam kecik2 dulu....hehehe....skrg aku ni menabur bakti kt sekolah aku dulu...sekolah menengah...hahaha...jmpe la ckgu dulu2....
Bile dah keje...ade la terfikir pasal kawin....dulu2 berangan nak kawin ngan org jauh...hehehe...tp akhirnye...jod0h aku org dekat je....IPOH...Perak gak tu....hahahaha....jauh le jugak kn...dalam 1 jam setengah nak balik Ipoh...hehe...
Bile di kenangkan cerita hidup aku selama hampir 23 tahun....memg kt Perak je...ape p0n aku tetap ser0nok dgn hidup aku....dalam pada kisah hidup aku yang banyak berlatar belakangkan Negeri Perak nih...dah banyak jugak tempat org yang aku dah pegi...hehehe...tambah plak, suami i p0n memg kuat jalan 0rang nye....sesuai lah sagt ngan aku ni...hehehe...
Tapi nak jejak kaki kt negara orang tu, bel0m tau lagi la bile agaknye...hehehe...
Akhir sekali renung2 kan pepatah ni....

"Hujan Emas di Negeri Orang, Hujan Batu di Negeri Sendiri, Lebih Baik di Negeri Sendiri"

Salam....:) Peace!!!
Category: 7 comments